Aktuality

Havířov – florbalový turnaj 11. 11. 2016

V pátek 11. listopadu jsme se zúčastnili již devátého ročníku florbalového turnaje v Havířově. Na slavnostním nástupu se sešlo celkem osm dětských domovů. Primátor města Havířova nalosoval družstva do dvou skupin po čtyřech domovech. Nám los přisoudil domácí Havířov, Ostravu Vizinu a našeho největšího sportovního rivala – Melč.

Turnaj začal a já jsem se nestačil divit. Klukům i Anežce se dařilo náramně. První zápas proti Ostravě Vizině byl vynikající. Rosťa v brance čaroval a týmový a kolektivní duch přinesl zasloužené ovoce. První výhra, první tři body a skvělá nálada mužstva. Za chvíli následoval druhý zápas. V něm jsme rozdrtili domácí Havířov 5 : 0. Stejným výsledkem jsme porazili i Melč. Skóre 11 : 0 a devět bodů nám zaslouženě přineslo vítězství ve skupině a postup do finálových bojů.

První semifinálový zápas jsme hráli s Ostravou – Bukovanského. Kluci opět nezaváhali, bojovali, přihrávali si a v brance nás podržel výborný Rosťa. Výsledkem bylo sice těsné, ale zasloužení vítězství 2 : 1. Tímto jsme si otevřeli cestu do finále a hráli jsme s Ostravou Hrabovou o první místo.

 Na tento tým jsme už opravdu neměli a prohráli jsme 2 : 0. Musím ale podotknout, že Hrabová vyhrála všechny zápasy o šest a více branek. Proto i při závěrečném vyhlášení výsledků bylo klukům řečeno, že byl jediný tým, který potrápil Hrabovou.

Po delší době jsme zase domů přivezli stříbrné medaile a dort.

Všem zúčastněným – Anežce, bráchům Pohlovým, Alexi, Filipovi, Erikovi a Dominikovi Sivákovi děkuji za vzornou reprezentaci domova.

Holčapek Martin